Vill Vill Vest

”En motor i det aarhusianske musikmiljø” – Promus deler ud af erfaringerne i det konkrete arbejde med at understøtte musiklivet

Skrevet af Jesper Mardahl, 24.5.23 11:23

Promus har som det første kompetencecenter for musiklivet herhjemme brugt ørerne til at lytte til både musikken, til musikerne, til erfaringerne, til de nye stemmer og til musikbranchens mange udfordringer.

Erfaringerne er mange, og en række af de konkrete eksempler er nu samlet i dette skriv: ”En motor i det aarhusianske musikmiljø”, som Seismonaut har udarbejdet for os.

Det fyger lige nu om ørerne på os med visioner og redegørelser for kultur- og musiklivet. Der er kommet data på bordet, og debatten er aktiv. Det er fantastisk med fokus på kulturens og musikkens betydning i Danmark.

Derfor vil vi gerne give vores bud via en række cases og aktiviteter fra arbejdet med musiklivet – både i Aarhus, i resten af landet og internationalt.

Vi holder meget af visioner og gode fælles strategier, dem har vi haft brug for i de snart 14 år, Promus har eksisteret. Men vi holder endnu mere af at udvikle musikkens potentiale på baggrund af konkrete erfaringer.

Erfaringer vi hermed deler ud af. Erfaringer fra netværk, talentudvikling, internationalt samarbejde og et stærkt lokalt politisk fokus, der sammen med en professionel indsats har holdt motoren i gang og aldrig er gået i stå.

Musikken skal fortsat have de bedste vækstbetingelser og ørenlyd på de rigtige frekvenser. I ”En motor i det aarhusianske musikmiljø” kan du derfor læse mere om Promus’ mange tiltag:

  • Mentorprogrammet for talentudvikling
  • Music City Aarhus 2022-projektet
  • Musikbyer og Music Cities Network
  • Kompetenceudvikling med Promus Publishing & Sync Academy
  • Internationalt samarbejde og SPOT+
  • Lydbyen og musikerhvervet i Aarhus

Læs publikationen her.

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt