Mentorordningen i Promus

Har du planer om en udgivelse, et arrangement, et projekt med fokus på international lancering, planer om ny musikvirksomhed eller måske helt nye idéer til måder at arbejde med musikken på? Og er du bosat eller arbejdende i Aarhus? Så kan du søge om at få tilknyttet en mentor, der kan rådgive og vejlede dig, således dit projekt realiseres bedst muligt.

Mentorordningen er et kerneelement i Promus’ vision om at støtte nye initiativer, højne det professionelle niveau og samtidig skabe kontakt og netværk mellem det etablerede miljø og vækstlaget i Aarhus. Med mentorordningen ønsker vi at støtte den vigtige proces, der finder sted, når et band, en solist eller et start-up-projekt skal “fra A til B”. Ordningen er for bands, artister, projekter og virksomheder, som er bosat i Aarhus, eller kører det pågældende projekt fra byen. Der er løbende ansøgning, så kontakt os endelig, hvis du har et spændende projekt, vi kan hjælpe dig med. Vi har et stærkt netværk i musikbranchen og kan derigennem finde den mentor, der passer bedst til dit projekt.

Gennem mentorordningen har Promus ydet professionel sparring og rådgivning til bl.a. Lowly, BAEST, Kathrine Stochholm, Who Killed Bambi (nederste billede), AySay, Culture Works, Asbjørn, Merch City, Slingshot Music og Gurli Octavia. I 2021 arbejdede vi desuden sammen med den aarhusianske sanger og sangskriver iomfro (øverste billede), der debuterede på SPOT Festival samme år, og managementbureauerne Moody Mongoose og Anything But Management, der begge fik rådgivning om forretningsudvikling.

Samarbejdet med en mentor foregår som en række mentorsessions, der afholdes over en aftalt periode. Sammen udarbejder I en arbejdsplan for realiseringen af dit projekt med del- og slutmål. Der er afsat max. 10 mentorsessions pr. forløb. Blandt de branchefolk, der gennem tiden har fungeret som mentorer i Promus’ mentorordning, kan nævnes Toke Holt (x-manager, Volbeat), Thomas Bredahl (manager, Lydmor), Sharin Foo (The Raveonettes), Jeppe Pilgaard (producer), Jesper Bay (Branche-nestor/DKK), Bo Andersen (agent/Skandinavian), Rasmus Stolberg (Efterklang) og Mette Zähringer (publisher/Iceberg Music Group).

Du ansøger om at blive en del af mentorordningen ved at udfylde Ansøgningsskema_mentorordningen_Promus og sende det til info@promus.dk. OBS! Det er vigtigt, at du udfylder ansøgningsskemaet grundigt, velovervejet og fyldestgørende. Alle ansøgere bliver indkaldt til en afklarende samtale om muligheden for at blive tildelt en mentor.

Yderligere informationer om mentorordningen, og hvordan du kommer i betragtning, kan fås ved henvendelse til Promus på info@promus.dk eller via telefon 53 89 20 19.

Eksempler på, hvordan mentorordningen er blevet brugt:

  • Gurli Octavia: ifm. hendes nye aftale med Sony Music
  • Modest: løbende sparring ifm. deres kommende 2. EP
  • BAEST: management-hjælp ifm. deres internationale aftale og showcase på Copenhell Freezes Over og Eurosonic
  • Simone Tang ifm. hendes showcases på SPOT Festival og The Great Escape
  • Nanna Bech: ifm. udgivelsen af hendes debut-album ”I Could Kill You In A Thousand Ways”
  • Jes Byg Meinertz: ny sangskriver og producer, der har været igennem et forløb med den professionelle sangskriver Jeppe Pilgaard. Forløbet er det første, hvor vi har haft fokus på talentudvikling inden for den kommercielle sangskrivning

iomfro (Alma Kjær Agergaard) om sit mentorforløb:

”Jeg overvejede at udkomme tidligere, men Promus havde rådet mig til at vente et år, til jeg var helt klar. Så det gjorde jeg, og det er jeg glad for. Mentorordningen tog mig seriøst fra start, og de vidste, hvad jeg havde brug for. Siden mentorforløbet har jeg udgivet seks singler og været ude at optræde på bl.a. SPOT og til Kronprinsparrets Priser. Jeg har også fået sparring i forhold til det strategiske.”

 

Foto øverst: iomfro. Fotograf Esther Kofoed Sørensen
Foto nederst: Who Killed Bambi. Fotograf Matias Bager

Ansøgning

Tidligere brugere af mentorordningen

iomfro
Sært Skarn
Moody Mongoose
Anything But Management
Livløs
ZRN
BAEST
Gurli Octavia
Modest
Simone Tang
Jes Meinertz Byg
Nanna Bech
Lowly
Maria Malmø
Kathrine Stochholm
Who Killed Bambi
Culture Works
Asbjørn
Cisser
Julaw
Rasmus Trinderup
AySay
Soon
Merch City
Slingshot Music
Sound Of Aarhus – music blog
Few Of Us – label med fokus på elektronisk musik.
Islets of Dust
Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band
Hide & Seek Booking
Rap Slam Battles
Tape Town Records
Soffie Viemose a.k.a. NANOmE
Ladylion
Carl & Gry – duo-projekt
Postyr Project
Astrid Cordes & Like A Tiger
Dad Rocks
Navneløs
Telestjernen
NovemberDecember