The European Music Business Task Force

The European Music Business Task Force er en masterclass for unge, fremtidsorienterede professionelle inden for musikbranchen, som Promus står bag i samarbejde med Music Cities Network. Med programmet mødes deltagerne på tværs af EU’s lande for at udvikle deres kompetencer, samtidig med at den europæiske musikindustri styrkes.

Den hurtige og vedvarende tekniske og digitale udvikling har de seneste år skabt nogle af de største strukturelle ændringer inden for musikproduktion og musikindustrien. Streaming og digital distributions indtog er blevet en af de mest grænsenedbrydende begivenheder i musikindustrien i årtier. Spotify, Soundcloud, Apple Music og andre platforme åbner dørene for musikelskere og giver uendelige muligheder for at lytte til og lære musik fra andre lande, markeder og territorier at kende, udover de traditionelle amerikanske og britiske. Det er en mulighed og et vilkår, som det europæiske musikmarked og musikindustrien skal være forberedt på.

Med The European Music Business Task Force mødes upcoming branchefolk fra forskellige lande i EU for at opkvalificere deres brancherelaterede færdigheder og udvide deres netværk. Forløbet udvikler den enkeltes karrieremuligheder inden for den europæiske musikbranche, hvilket er med til at styrke musikindustrien i Europa og facilitere bæredygtige forandringer.

Taskforcens mål er at opnå og dele viden gennem en masterclass i lederskab, der fokuserer på at højne de kompetencer, som er nødvendige for at finde nye strategier til at løfte det internationale musikmarked i Europa. Forløbet skal skabe ny indsigt samt udvikle viden, der kan udmønte sig i konkrete redskaber og forslag til udviklingen af et stærkt og bæredygtigt transnationalt marked for europæisk musik.

Programmet The European Music Business Task Force er støttet af Den Europæiske Union.

Masterclassen er organiseret af Promus i samarbejde med Music Cities Network.

 

Foto: EMBTF II 2023. Fotograf Aneta Gaidamovic

Link

Tidligere masterclasses

Den første EMBTF-masterclass fandt sted fra august 2021 til januar 2022. 12 upcoming, europæiske professionelle fra musikbranchen tog på ekspedition rundt i Europa for at finde svaret på spørgsmålet: Hvordan kan vi løfte/booste europæisk musik inden for Europa?

Den anden runde af EMBTF-programmet har modtaget funding fra Den Europæiske Union, og ansøgningsrunden blev offentliggjort i marts 2023.