Vill Vill Vest

Velkommen til 2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus

Skrevet af Jesper Mardahl, 13.12.22 15:14

I starten af november i år inviterede Promus byens mange musikaktører til workshop om fremtidens mål for miljøet. Resultatet af denne workshop, der blev faciliteret af Seismonaut, er nu samlet i oplægget: “2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus”.

(foto: Helle Arensbak – JJ Paulo – åbningen af Music City Aarhus 2022)

Velkommen til 2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus.

På lørdag afslutter vi Music City Aarhus 2022 med en lang række musikalske begivenheder rundt om i byen under overskriften, Let’s Play Together.
Derfor vil vi her på falderebet af landets første musikbyår præsentere oplægget, ”2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus”.

Hvorfor en 2025-ambition?
Meget er sket siden Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Først rasede pandemien, og siden kom Ruslands invasion af Ukraine – og i kølvandet på det hele; energikrise, inflation og recession.
Midt i tumulten lykkedes det at fejre Aarhus’ helt særlige position som Danmarks musikby nr. 1. Music City Aarhus 2022 blev et brag af en fest, som alle i byen kan være glade for og stolte af.

Nu er det tid til at se frem mod nye horisonter. For musikken har meget mere at gøre for Aarhus.
Derfor inviterede Promus & Seismonaut byens musikaktører til workshop om fremtidens mål for miljøet i starten af november, og resultatet af denne workshop er nu samlet i vedhæftede oplæg: ”2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus”.

Oplægget har fokus på tre områder:

• Musikken skal i højere grad bidrage til at positionere Aarhus både nationalt og internationalt som en musikby med høj attraktivitet for tilflyttere og borgere samt for erhvervslivet, som skal tiltrække og fastholde medarbejdere.
• Musikken skal bidrage til at løfte samfundsudfordringer i den offentlige sektor og bidrage til innovation og erhvervsudvikling på tværs af sektorer.
• Musikbranchen i Aarhus står på tærsklen til en ny æra, hvor særligt Lydhavnen/Lydbyen har potentiale til at blive et hotspot for dansk musikerhverv.

Disse indsatsområder kan også læses som en opfølgning af resultaterne af en tilsvarende workshop, som Promus afholdte i august 2018. Her blev der også sat fokus på tre indsatsområder, nemlig:

Audio: Initiativer indenfor alle områder af lydproduktion i Aarhus. Resultat: Lydbyen er blevet en realitet og forventes at åbne i starten af 2025.
Musikbranche: Initiativer der kan stimulere mere iværksætteri: Resultat: MusikErhvervspuljen fra 2020.
Oplevelse: Initiativer der skal styrke byens position som musikby: Resultat: Music City Aarhus 2022.

Med de resultater i bagagen, håber vi at de nye fokusområder vil være med til at skabe mere samarbejde om musikken mellem byens musikaktører, erhvervslivet, de øvrige kulturinstitutioner og Aarhus Kommune.

Du finder oplægget her: /files/ARKIV/Promus_-_2025_Ambitionen_for_Musikmiljøet_i_Aarhus__(1).pdf

God fornøjelse med læsningen.

P.S. Det er vigtigt, at understrege, at ”2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus” ikke er en evaluering af Music City Aarhus 2022, men henter inspiration fra de samarbejder, der er opstået igennem musikbyåret.

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt