Vill Vill Vest

SPOT+ sætter fokus på talentudviklingen

Skrevet af Jesper Mardahl, 19.4.23 10:59

Over en række sessions kommer vi omkring de mange aspekter af talentudviklingen – både herhjemme og i Norge. Fra Karrierekanonen over Bandakademiet og Danish Songwriting Academy til SheCanPlay og Aarhus V. Alle sessions finder sted på Radisson BLU, lokale 4, og deltagelse kræver SPOT+ armbånd.

Foto: Kristian Gade

Nordisk radiospot – promovering og eksponering af nye talenter på Public Service Radio
Fredag d. 5. maj 11.00-11.45

I år præsenterer NRK P3 vinderen af Urørt på SPOT Festival, og tidligere har også DRs KarriereKanonen præsenteret udvalgte navne på festivalen. Men hvilken betydning har talentudviklingsinitativer som disse for nye kunstnere? Panelet tager samtalen om Public Service-radioens betydning for promovering og eksponering af nye talenter, og kigger på fremtidens musikradio i en tid hvor streamingtjenester og sociale medier stadig dominerer mere og mere af vores musikforbrug.

Panel: Ida Eline Tangen (NRK P3), Ida Medici (DR P3) & KAMARA (artist og tidligere deltager i Urørt)

Moderator: Carsten Holm (Radiovært, P6 Beat)

Se Facebookeventet https://www.facebook.com/events/217927210887140

Hvem har ansvaret for talenterne? v/Bandakademiet & Danish Songwriting Academy
Fredag d. 5. maj 12.00-13.45

Bandakademiet og Danish Songwriting Academy står bag dette dybdegående indlæg og debatten om ansvaret for talentudvikling af artister, sangskrivere og producere. Hvem har ansvaret for at løfte talenterne ind i den professionelle musikbranche? Hvad skal der til? Og hvordan tager vi bedst ansvar for mennesket bag talentet?

Over to sessions kan du bl.a. møde:

Niels Mosumgaard (ordstyrer og debatleder)
Talentudvikling der virker. Uafhængig talentudvikling v/ Bandakademiet (Marianne Fruergaard, Johannes Dybkjær Andersson og PATINA)
Wiebke Averbeck (Marketing Director United Stage & bestyrelsesmedlem DSA)
Jakob Sørensen (CEO The Bank)
Erkan Cakmak (A&R, Sony Music Denmark)
Lene Dissing (Sangskriver og Publisher, Startone Music)
Birk Storm Manager (Producer og CEO Junobird)

Se Facebookeventet https://www.facebook.com/events/707038411173005

Virkeligheden for vækstlaget v/ SheCanPlay & PLUSS
Fredag d. 5. maj 14.00-14.45

Med udgangspunkt i evalueringer af en række af Tuborgfondets vækstlagsprojekter som Rapolitics, DJ Academy og SheCanPlay forsøger vi at tage pulsen på de kulturudøvende unge i Danmark anno 2023. Hvordan skaber man de bedste kreative rammer for unge mennesker? Hvad vil de have mere og mindre af? Og hvordan skal de udfordres eller støttes?

Evalueringskonsulent Maria Christiansen fra PLUSS og Karen Vincent, medstifter af SheCanPlay, dykker ned i resultaterne af Tuborgfondets evalueringer og trækker perspektiver til arbejdet med unge i kultur, kunst og kreative erhverv.

Se Facebookevent https://www.facebook.com/events/1589353288253895

‘Udenom Systemet’ – Historien om rapmusikken fra Aarhus V
Fredag d. 5. maj 15.00-15.45

Kan drømmen om en stor musikkarriere spire og gro ud af betonen?

Unge talentfulde rappere fra Aarhus V gør sig i øjeblikket bemærket på den danske rapscene, og deres sange om livet i undergrunden af Aarhus V strømmer ud over hele landet. Det var aldrig sket uden hjælp fra bl.a. Cha-D og Marwan, der selv udgiver og producerer musik, og i dag arbejder for at give den næste generation af musikere en mikrofon og en scene, der rækker ud over det vestlige Aarhus.

Panel: Marwan (rapper, A&R konsulent ved Universal Music), Chadi Alderbas (rapper, producer, A&R konsulent ved Universal Music og socialpædagog) & Troels Kampmann Kjær (musikproducer, lyddesigner og konceptudvikler)

Moderator: Karen Straarup (journalist)

Se Facebookeventet https://www.facebook.com/events/197395892744674

Præsenteres af Bandakademiet, Danish Songwriting Academy, SheCanPlay og TV2 Østjylland i samarbejde med Promus & SPOT+

Du kan læse mere de forskellige sessions om talentudvikling herunder, og du finder mere information om hele SPOT+ programmet og billetkøb her: http://spotfestival.dk/spot-plus/

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt