Vill Vill Vest

Promus søger tre nye medlemmer til bestyrelsen!

Skrevet af Jesper Mardahl – 29.08.23

Vil du være med til at udvikle Danmarks første musikbrancheplatform? Vi søger nu tre nye medlemmer til vores bestyrelse.

Vi har været i konstant udvikling siden vores opstart i 2010 og har efterhånden fået en solid forankring i musikmiljøet – ikke bare i Aarhus, men også nationalt og internationalt.

Den udvikling skal gerne styrkes og udvikles, og derfor søger vi nu tre nye medlemmer til vores bestyrelse, der kan være med til at understøtte vores efterhånden mange indsatsområder.

De overordnede mål som Promus arbejder for at udvikle og styrke, er:

 1. Talent – og kompetenceudvikling for musikere og brancheaktører
 2. Samarbejde- og netværksudvikling – lokalt og nationalt – herunder særligt samarbejdet med SPOT Festival omkring SPOT+
 3. Erhvervsudvikling for musikmiljøet i Aarhus
 4. Music City Aarhus – netværk for byens aktører
 5. Music Cities Network og udvidelse af internationale netværk.

Desuden er vi i gang med at udvikle på et nyt fælles tiltag fra musikmiljøet under overskriften: 2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus, der har flg. indsatsområder:

 1. Et stærkere brand – Aarhus som musikby i international klasse
 2. En ambitiøs musikstrategi, hvor musikken spiller ind overfor velfærdsopgaver, innovation og erhvervsudvikling.
 3. Danmarks hotspot for musikerhverv via den kommende Lydby som en ny platform for audioproduktion.

Til de nye bestyrelsespladser leder vi efter personer med erfaring og baggrund fra et eller flere af nedenstående områder:

 1. Du har erfaring med bestyrelsesarbejde generelt.
 2. Du må gerne have musikbrancheerfaring eller erfaring fra beslægtede områder som film, TV, medier, design og entreprenørskab
 3. Du må godt repræsentere musikorganisationer som eks.: Koda, IFPI, DUP, Musikforlæggerne, DPA, Autor m.fl. – eller beslægtede organisationer eller foreninger.
 4. Du har et stærkt og relevant netværk

Bestyrelsesperioden er på 4 år med start fra 1. januar 2024 til og med 31. december 2027, og bestyrelsesmøderne foregår hos Promus i Aarhus. Der afholdes min. 4 møder om året, og der vil være et mødehonorar samt evt. dækning af transport.

Der er ansøgningsfrist mandag d. 16. oktober, kl. 12:00

Send en motiveret ansøgning med CV til info (@) promus.dk

Ansøgningerne vil blive vurderet af et nomineringsudvalg bestående af Promus’ bestyrelsesforperson, Hanne Kirk (advokat hos Gorrissen og Federspiel), Lene Øster, chefkonsulent/Kulturforvaltningen, Aarhus Kommune og Gunnar Madsen, leder af SPOT.

Promus ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge stillingen – uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Det er desuden heller ikke et krav, at du skal være bosat i Aarhus.

Promus er den første musikbrancheplatform i Danmark, der arbejder som brobygger mellem musikere og branche via kompetenceforløb, netværksarrangementer og et mentorprogram.

Promus – eller Produktionscenteret for Rytmisk Musik i Aarhus, som er det officielle navn – er en selvejende institution organiseret som en almennyttig fond, der er blevet til på initiativ af Aarhus Kommune i 2010. Sammen med de øvrige produktionscentre i byen, der omfatter scenekunst, litteratur og billedkunst, udgør Promus en meget vigtig del af infrastrukturen for de kreative miljøer i Aarhus.

Promus er den første musikbrancheplatform i Danmark, der arbejder som brobygger mellem musikere og branche via kompetenceforløb, netværksarrangementer og et mentorprogram. Promus er også initiativtager til Music City Aarhus-netværket, der samler byens aktører omkring kultur- og erhvervspolitiske aktiviteter, samt medstifter af Music Cities Network. Desuden arrangerer Promus SPOT+ – seminar og netværksdelen af SPOT Festival, i samarbejde med SPOT Festival og MXD/Music Export Denmark. Promus er også partner i Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udviklingen. I 2022 var Promus sekretariat for musikbyåret, Music City Aarhus 2022.

Læs mere om Promus på https://promus.dk/om-promus/ – den nuværende bestyrelse, samt de nye vedtægter her: https://promus.dk/bestyrelse-medarbejdere-og-vedtaegter-2/ – og læs mere om 2025 Ambitionen her: https://promus.dk/wp-content/uploads/2023/05/2025-Ambition-for-musikmiljoeet-i-Aarhus-Promus.pdf

For yderligere information, kontakt Jesper Mardahl – jesper (@) promus.dk – tel: 20210219.

 

 

test

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt