Vill Vill Vest

SPOT+ 2024 – tak for i år!

Af Amalie Löwén – 12.06.2024

Vi er glade for at kunne præsentere Track That i Århus; et fokuseret producerlærlinge-forløb for kvindelige, transkønnede og nonbinære musikproducere i Danmark.

I løbet af de seneste år er der langsomt sket en positiv udvikling, hvor flere og flere kvindelige artister har fundet vej til frontlinjen og fået plads på radiokanaler og Spotify-playlister. Men bag tæppet er der lang vej endnu, især i producerstolen, konstaterer de kvindelige musikbrancheaktører Julia Aabjerg Bratland og Laura Dalgaard Christoffersen. Derfor har de sammen skabt Track That, og ideen dertil kom blandt andet fra et konkret problem, som Julia stod overfor i sit arbejde.

“Track That blev født ud af en reel udfordring i mit job som A&R Manager hos Sony Music. En af mine arbejdsopgaver er at hjælpe artister med at finde det rette producer-match. Til det formål har jeg et Excel-ark med navne på danske track-producere, som kan producere kommercielle sange. Min udfordring er, at næsten alle på listen er ciskønnede mænd. De mænd er både kompetente og søde, men det er et diversitetsproblem, at jeg nærmest kun kan skabe kreative rum med ciskønnede mænd i førersædet,” fortæller Julia Aabjerg Bratland, Co-founder af Track That.

Track That er bygget op som et lærlingeforløb på 8 måneder, hvor den udvalgte producerlærling indgår i ugentlige sessions og feedback-timer med en tilknyttet producermester. Derudover vil lærlingen få stillet et studie til rådighed i et professionelt studiemiljø.

I den kommende sæson vil Track That tilbyde tre lærlingepladser – to i København og som noget nyt også én i Aarhus.

“Allerede under ansøgningsrunden til første sæson af Track That modtog vi beskeder fra talenter fra. forskellige dele af Jylland, som gerne ville ansøge, men havde svært ved at pendle til København. Århus var en naturlig udvidelse, da byen har en stærk musikkultur og et godt udbud af uddannelser indenfor musik,” fortæller Laura Dalgaard Christoffersen, Co-founder Track That.

I Aarhus er det den pris-nominerede producer Jeppe Pilgaard, der bliver tilknyttet Track That som producer-mester. Jeppe har blandt andet arbejdet med artister som Saint Clara, Alexander Oscar, Faustix, Felix Sandman, Gabrielle Aplin, Clara Mae. Den kommende producerlærling får desuden tilbudt en studieplads i studiekomplekset Lydhavnen.

Der er ansøgningsfrist 23. juni. Læs mere om det konkrete forløb og ansøg her: bit.ly/4c3JeIJ
 
Track That er støttet af: DPA, Koda Kultur, MPO, Musikforlæggerne i Danmark, Promus & Roskilde Festival Fonden.
 
Foto: Oskar Folmann
test

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt