Vill Vill Vest

Nye medlemsbyer til Music Cities Network

Af Jesper Mardahl – 14. juni 10:30

Düsseldorf og Aalborg tilslutter sig Music Cities Network og de to nye medlemmer blev budt velkommen på netværkets halvårlige ”topmøde”, der blev afholdt i Bergen i sidste uge.

Vi er meget begejstrede for at meddele, at både Düsseldorf og Aalborg officielt har sluttet sig til vores netværk, hvilket markerer et spændende nyt kapitel i vores mission om globalt samarbejde for at opbygge bedre musikøkosystemer. Denne udvikling understreger begge byers engagement i at pleje deres levende musikscener og bidrage til det internationale musikfællesskab.

Music Cities Network, der er etableret i 2016 på initiativ af bl.a. Hamburg Music og Promus her i Aarhus, forbinder byer verden over for at fremme musikindustriens vækst, økonomisk udvikling og kulturel udveksling. Inkluderingen af Düsseldorf og Aalborg bringer rige musikalske arv og dynamiske nutidige scener til vores netværk, hvilket styrker vores ønske om at løfte den globale musiklandskab.

“Som grundlæggelsen af Music Düsseldorf viser, er Düsseldorf en betydelig aktør i musiksektoren. For at forbinde os internationalt besluttede vi at tilslutte os dette netværk. Medlemskab er en fantastisk mulighed for Düsseldorf til at udveksle og dele erfaringer og viden med andre musikbyer på tværs af grænser og bygrænser. Udvekslingen af bedste praksiseksempler er essentiel for videreudvikling,”, udtaler Daniela Stork, Executive Director of Booking, Ticketing D.LIVE.

“For mig betyder det at være en del af MCN, at vi tilslutter os et netværk med en masse værdifuld knowhow, erfaring og viden om bedste praksis. Dette vil alt sammen være af stor værdi i udviklingen af en musikscene, der er kreativ, mangfoldig og i stand til at bevæge sig fremad og være bæredygtig.”, udtaler Søren Kristensen fra Korma i Aalborg

Lena Ingwersen, Managing Director of the Music Cities Network, udtrykte sin begejstring for at samles ved topmødet og byde Düsseldorf og Aalborg velkommen:

“MCN Member Summer Summit viser, at det altid er bedst og mest berigende at mødes personligt for at opleve det blomstrende Music Cities Network. Og at byde Düsseldorf og Aalborg velkommen til vores netværk gjorde dagene i Bergen endnu mere spændende! Düsseldorf, i hjertet af Tyskland, praler af en levende musikindustri og mange talentfulde kunstnere. Aalborg beriger os med sine unikke musiktilbud og innovative scene. At løfte vores urbane samarbejder til et endnu mere udvidet internationalt niveau er virkelig opkvikkende.”

MCN Member Summer Summit i Bergen 

Düsseldorf og Aalborg har allerede gjort en betydelig indvirkning som nye medlemmer ved aktivt at deltage i det årlige MCN Member Summer Summit, der blev afholdt i Bergen i juni. De nye medlemmer var hurtigt en del af flokken og viste deres store engagement og entusiasme for netværkets mål.

Under topmødet havde vi mulighed for at mødes med alle medlemmer (bortset fra Groningen og Sydney, som desværre ikke kunne deltage i år). Vi deltog i meningsfulde diskussioner, herunder årets fokusområder:

  1. Medejerskab: Udforskning af, hvordan de forskellige fællesskaber i musik i medlemsbyerne kan bidrage til netværket, og hvad MCN kan bidrage med til gengæld. Det har ens tor prioritet for netværket at få involveret de musikmiljøer, som vi hver især repræsenterer.
  1. Interessentinvolvering: Strategier for mere effektivt at nå ud til interessenter og styrke samarbejdet inden for og mellem byerne.

Om Music Cities Network

Music Cities Network er en international organisation dedikeret til at forbinde byer gennem musikkens kraft. Ved at fremme samarbejde, forskning og fortalerarbejde sigter netværket mod at opbygge blomstrende musikøkosystemer, der understøtter kulturel, social og økonomisk udvikling verden over.

Medlemsbyerne tæller nu: Bergen, Berlin, Düsseldorf, Groningen, Göteborg, Hamburg, Manchester, Reykjavik, Sydney, Valencia, Aalborg & Aarhus – læs mere her: https://www.musiccitiesnetwork.com/

 

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt