Vill Vill Vest

MUSIC CITY AARHUS 2022 PRÆSENTERER ÅRETS BYENS BEDSTE-SÆRPRIS

Skrevet af Jesper Mardahl, 10.8.22 10:43

I anledning af musikbyåret i Aarhus er Music City Aarhus 2022 gået sammen med Århus Stiftstidende om at uddele en pris, der skal hylde de unge, aarhusianske musiktalenter.
De nominerede kunstnere til Byens Bedste – Music City Aarhus 2022 er DAYYANI, hun_sagde, iomfro, JOSVA og Shooter Gang.

Hvert år uddeles Byens Bedste-priserne af Århus Stiftstidende til den bedste kulturoplevelse, restaurant, bar m.m. i Aarhus. I år er der kommet en ekstra pris på programmet: Music City Aarhus Talentprisen, der skal hylde de nye, sprudlende musiktalenter, der igen og igen vokser frem i Aarhus. Gennem årene har Aarhus huset og fremelsket nogle af landets største og vigtigste musikere, og sammen med byens mange øvrige dedikerede musikere og musikaktører har de sat Aarhus på det musikalske landkort.

Jesper Mardahl, sekretariatsleder ved Music City Aarhus 2022, forklarer om baggrunden for prisen, at “Aarhus har altid været en musikby, og derfor virkede det helt naturligt, at der skulle være en talentpris til Byens Bedste under musikåret 2022. Et stærkt fokus på byens talenter og vækstlag har hele tiden været et af Music City Aarhus 2022’s prioriteter, og med denne pris får vi endnu engang sat fokus på nogle af de mange dygtige, nye musikere, der befinder sig i Aarhus.”

De nominerede kunstnere til Byens Bedste – Music City Aarhus 2022 er DAYYANI, hun_sagde, iomfro, JOSVA og Shooter Gang.

Vinderen af Byens Bedste – Music City Aarhus Talentprisen udpeges af aarhusianerne selv, der fra d. 8. august kan stemme på lige netop den kandidat, de mener skal modtage prisen. Men allerede nu er afstemningerne for de øvrige kategorier åben og kan findes på Århus Stiftstidendes hjemmeside. Sidste chance for at afgive sin stemme og derved give sit besyv med er d. 2. september.

Selve overrækkelsen af prisen foregår ved den årlige Byens Bedste-prisfest, der afholdes d. 16. september i Tivoli Friheden. Vinderen vil optræde ved selve prisfesten på Tivolis nye, store scene, der i løbet af aftenen også besøges af bl.a. Medina og Andreas Odbjerg. Udover æren vil vinderen få tildelt en check på 10.000 kr. til musikerens videre virke.

De fem nominerede er udpeget af en række af byens musikaktører, der ud fra nogle fastsatte kriterier er kommet med forslag til prisens kandidater. Kriterierne indeholdt bl.a., at de nominerede skal være bosiddende i Aarhus, være udøvende musikere, der optræder med egen musik, og skal være både nye og aktuelle på den danske musikscene.

“Vi er glade for at kunne præsentere fem nominerede, der udover at skille sig ud rent musikalsk og kunstnerisk også repræsenterer et bredt spektrum af det aarhusianske musikmiljø, både ift. genrer, køn og etnicitet,” fortæller Jesper Mardahl.

OM DE NOMINEREDE

DAYYANI

Unge, dansk-iranske DAYYANI fører med sin sjælfulde og energiske popmusik 00’erne op til nutiden. I hendes dansable sange møder Britney Spears, Destiny’s Child og Justin Timberlake skandinavisk R&B, mellemøstlige toner og ublu attitude. I løbet af blot få måneder er hun blevet et af de mest omtalte nye navne på den danske musikscene og har bl.a. netop spillet på årets Roskilde Festival med sin ikoniske live-performance med band, koreografier og percussions. Debut-EP’en “All The Things I’m Learning” er produceret af Isabella selv og produceren Johannes Bruun, der begge er blot 22 år gamle. DAYYANIs første fuldlængdealbum står til at udkomme senere i år.

hun_sagde

hun_sagde er en spirende ny hiphop/artpop-artist, hvis melodiske og hårdtslående produktioner, krydret med hudløst ærlige tekster om menneskets og samfundets skyggesider, skaber en original musikalsk cocktail og en position som en artist, man for alvor skal holde øje med i 2022. Musikmagasinet Soundvenue har beskrevet hende som ”en fascinerende skikkelse som optrædende. Hver linje blev leveret med sa° meget smerte og indlevelse, at det i længden ligefrem blev hypnotiserende.” Den 4. marts udkom hun_sagdes første single fra hendes kommende EP, som vi kan se frem til senere på året.

iomfro

iomfro er poetisk pop fra en ung krop. Bag iomfro står musiker og sangskriver Alma Kjær Agergaard, som skriver sange om at føle for meget og føle, at andre siger en for lidt. Musikken er legende, dansabel og et nyt indspark på den dansksprogede scene med en lyd af C.V. Jørgensen, der møder Soleima på et dansegulv. Sangene sætter i følsomme og finurlige vendinger ord på overgangen fra teenageårene til voksenlivet med relaterbare tekster om ensomhed, kærlighed og tankemylder hos generation z. Udtrykket er iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt. iomfro debuterede i marts 2021, og siden er det gået stærkt. Hun har bl.a. optrådt på landsdækkende TV til Kronprinsparrets Priser og flere gange på SPOT Festival.

JOSVA

Aarhusianske JOSVA er et nyt, interessant navn på den danske musikscene i krydsfeltet mellem urban og r’n’b. JOSVA debuterede sidste år med udgivelsen “Alting / For Evigt”. Med mere end 11 millioner afspilninger på Spotify og samarbejder med blandt andre Artigeardit, Topgunn, Omar og Karl William har JOSVA allerede markeret sin ankomst i branchen. D. 26. august 2022 udgiver JOSVA sit første fuldlængde album “Er Du Ude?”, hvorfra han allerede har udsendt flere singler.

Shooter Gang

Shooter Gang består af rapperne Belly, Tan og Dinero – alle tre fra Trillegården i Aarhus V. Siden debut’en ”Mask På”, som pt har streamet mere end otte millioner gange, har gruppen sat nye standarder for både musikvideoer og gadelyrik. Netop lyrikken og deres visuelle gengivelse af den verden og virkelighed, de lever i, har fra begyndelsen sat gruppen i et kontroversielt lys, især i de lokale medier.

Du kan stemme på en af kandidaterne her: https://stiften.dk/artikel/hvem-er-byens-nye-musikalske-talent-se-de-fem-kandidater-til-music-city-aarhus-2022-talentpris

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt