Vill Vill Vest

Fremtidens Musikby @ turkis – 14. november 2024

Af Jesper Mardahl – 2. juli 10:30

Er du musikaktør med interesse for byens musikmiljø og musikpolitik, så kom til seminar om musikkens værdi og betydning for Aarhus

Ambitionerne er store for musikken i Aarhus og derfor inviterer Promus til seminaret, Fremtidens Musikby, om musiklivets og musikbranchens betydning for mennesker, byen, kommunen og regionen.

Med Fremtidens Musikby ønsker vi at sætte en kraftig streg under, at musiklivet og branchen i Aarhus er markant, skaber musik i højeste kvalitet og har en omfattende berøring med samfundet.

Fremtidens Musikby sætter derfor fokus på den betydning musiklivet og branchen har for byen, den omsætning og beskæftigelse den skaber for byen, for sine egne aktører, for vækstlaget og andre sektorer, og ikke mindst de afledte effekter musikbranchen genererer i forhold til f.eks. sundhed og turisme.

Fremtidens Musikby er en opfølgning på afslutningsseminaret fra Music City Aarhus 2022. Her samledes over 40 repræsentanter fra musiklivet og branchen i Aarhus for at udpege områder, som kunne være vigtige for miljøet i fremtiden. Det blev til 2025 Ambitionen for musikmiljøet i Aarhus, og formålet med det nye seminar er at finde de værktøjer som kan være med til at omsætte 2025 Ambitionen til virkelighed.

De overordnede punkter i 2025 Ambitionen lyder:

  • Musiklivet og branchen ønsker i endnu højere grad at bidrage til at positionere Aarhus både nationalt og internationalt som en musikby med høj attraktionsværdi for tilflyttere og borgere samt for erhvervslivet, som skal tiltrække og fastholde medarbejdere.
  • Musiklivet og branchen er klar til at løfte flere samfundsudfordringer i den offentlige sektor og bidrage til innovation og erhvervsudvikling på tværs af sektorer.
  • Musiklivet og branchen skal prioriteres politisk, fordi vi i Aarhus står på tærsklen til en ny æra, hvor særligt Lydhavnen har potentiale til at blive et hotspot for dansk musikerhverv.

Vi ser en del af løsningen i at skabe samarbejder på tværs af brancher og erhverv, der forløser det tværmagistratslige potentialer, og seminaret vil zoome ind på konkrete eksempler på dette, og ikke mindst hvordan vi kan gøre det endnu mere, her i Aarhus.

På Fremtidens Musikby præsenterer vi:

  • Ny undersøgelse: Få indblik i en helt ny undersøgelse om musikbranchens økonomiske og kvalitative betydning for Aarhus.
  • Hør eksperter: Oplev keynotes fra internationale og nationale eksperter, der repræsenterer musikbranchen, men også fra andre sektorer, som ser musikken som en samarbejdspartner.
  • Mød politikerne: Kulturrådmand i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad åbner seminaret og deltager i en paneldebat med andre politikere og musikaktører om fremtidens musikby.
  • Deltag selv: Vær medskaber af de første skridt i Music City Aarhus – 2025 ambitionen for musikmiljøet i Aarhus.  Læs mere om 2025 Ambitionen her: https://bit.ly/45Mvxfl

Sæt kryds i kalenderen!

Tid: torsdag d. 14. november kl. 13.00-16.00

Sted: turkis, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C

Tilmelding: info@promus.dk

 

test

Mere aktuelt

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt