Vill Vill Vest

Centrum Vest-Festival: kulturel genoplivning af byrum

(Foto: Martin Dam Kristensen)

Skrevet af Amalie Löwén 21.02.24 11.04

“Forestil dig en by, hvor tomme butiksvinduer bliver til levende kunstgallerier, forladte butikker og torve forvandles til pulserende koncertsale, og øde shoppinggader omdannes til en labyrint af kulturel opdagelse. Velkommen til Centrum Vest!”

Sådan beskriver Centrum Vest den festival, der finder sted i de tomme butikslokaler i City Vest i Brabrand lørdag den 2. marts 2024. Det gamle center vil danne rammer for koncerter, kunstinstallationer, live-podcasts og meget mere.

Projektet er et initieret af Aarhus Volume, det turkise telt og Frontløberne, der sammen gerne vil svare på den udfordring de ser, at lokalsamfundet har med de mange tomme butikslokaler. Fælles for de tre kulturplatforme er netop arbejdet med iværksætning at kulturprojekter i oversete og tomme byrum.

På den musikalske side af programmet er navne som Icekiid, Dayyani, Omar Souleyman, Muskila, Malika Mahmoud og DJ Paydar.

Festivalen kurateres, udvikles og indrettes i tæt samarbejde med aktører fra både lokalområdet og midtbyen, og er støttet af A. Enggaard A/S, Statens Kunstfond, Tuborg Fondet, Kirsten & Gunnar Fonden, Aarhus Kommune og Promus.

Læs mere om Centrum Vest og se programmet lige her.

 

 

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt