Vill Vill Vest

SPOT+: Program for Let’s Talk AI & Music

Af Simone Kamp – 7. marts 10:24

AI er på alles læber og musikbranchen står midt i en teknologisk revolution, hvor kunstig intelligens både udfordrer og inspirerer. Hvad betyder det, når maskiner kan skabe musik? Hvor går grænsen mellem kreativt værktøj og kopimaskine? Og hvordan påvirker det kunstnere, ophavsret og fremtidens musikindustri?

Promus’ tætte og faste samarbejdspartner Koda har endnu en gang sammensat et stærkt program til SPOT+, der bringer AI i øjenhøjde og inviterer publikum med i debatten. Vi åbner Let’s Talk AI & Music med en dobbelt-keynote, hvor Anders Søgaard, professor i AI og sprogmodeller, og Kodas Tech Scout Nicolai Franck skærer igennem hypen og giver et indblik i AI-teknologien, og det clash der netop nu sker mellem musikbranche og AI-branche omkring musikrettigheder Dernæst giver sanger og komponist Pernille Rosendahl et personligt indblik i, hvordan det føles at blive imiteret af en maskine – og hvad mødet med EU’s politikere har lært hende om balancen mellem ophavsret og innovation. Til sidst gør vi AI-debatten interaktiv med en livlig paneldiskussion, hvor publikum kan stemme med og udfordre eksperterne på deres holdninger. Alt sammen med Tech journalist og podcastvært Marie Høst som vært og moderator.

Vi ønsker ikke kun at dele viden, men også at engagere i diskussionen. Efter programmet er der mulighed for at mingle og netværke med paneldeltagerne, så samtalen kan fortsætte. 

Let’s Talk AI & Music er tilrettelagt og præsenteret af Koda i samarbejde med Promus.

 

Program for Let’s Talk AI & Music

 

Dobbelt keynote om AI og musik: Kunstmaskine eller Kopimaskine? Når AI’en husker for meget
af Anders Søgaard, professor i AI på Københavns Universitet og Nicolai Franck, Tech Scout hos Koda.

Musikskabelse har altid været menneskets domæne – indtil nu. Generativ AI kan producere og efterligne eksisterende musik med en hastighed, der udfordrer både kunstnere, rettighedshavere, musikbrugere, lovgivere og vores kultur. I denne dobbelt-keynote stiller vi skarpt på clashet mellem generativ AI og ophavsret, og dykker ned i, og hvorfor AI-modeller nogle gange laver rendyrket plagiat.

  • Nicolai Franck, Tech Scout hos Koda, giver en kort overflyvning af de retssager mod AI-musikfirmaer, der har taget fart det seneste år og det paradoksale i, at AI-firmaer erkender, at deres teknologi ikke kan fungere uden adgang til beskyttede værker, men at de ikke mener, de skal betale for det. Med konkrete eksempler viser han desuden, hvordan AI-musiktjenester plagierer megahits og konkretiserer, hvordan AI uden regulering truer menneskelige kunstneres indtjening og en bæredygtig økonomi i musikindustrien.
  • Dernæst vil Anders Søgaard, professor i AI og sprogmodeller på Københavns Universitet, forklare, hvordan en generativ musik-AI fungerer. Hvad betyder det, at en AI kan “huske” dele af sit træningsmateriale – og er det en fejl eller en feature? Hvor går grænsen mellem inspiration og kopiering, når en maskine lærer af millioner af sange? Og kan man overhovedet identificere, hvilke sange der indgår i det output, en AI spytter ud?

Hvornår: Fredag d. 2 maj kl. 13:05 – 13:50
Hvor: SPOT+, FO-Byen i Aarhus

 

Når ens hjerteblod bliver imiteret af en AI

Hvordan opleves det som kunstner, komponist og sangerinde, når ens hjerteblod, følelser og personlighed bliver kopieret og imiteret af en AI? Det giver Pernille Rosendahl sin version af i dette interview med Marie Høst. Pernille vil desuden fortælle om sit møde med politikere og det politiske system i EU, hvor det er blevet tydeligt, at ophavsrettigheder anses som stående i vejen for den teknologiske udvikling, og Europas konkurrence- og innovationsevne i forhold til USA og Kina. Musik, kultur, teknologi og storpolitik er for alvor stødt sammen i AI’ens tidsalder.

Hvornår: Fredag d. 2 maj kl. 14:05 – 14:25
Hvor: SPOT+, FO-Byen i Aarhus

 

Interaktiv paneldebat: AI-myter, provokationer og sindrige fremtidsscener

I denne paneldebat bliver publikum involveret, når alle i rummet (via Slido) skal give deres interaktive vurdering af en række gængse holdninger og halvprovokerende udsagn om AI og fremtidens kultur.
Paneldeltagerne stemmer også med, og står altså til kontant afregning, hvis deres egne synspunkter ikke flugter med publikums.

Paneldeltagere:
Pernille Rosendal, Sangskriver og musiker
Anders Søgaard, Professor KU
Nicolai Franck, Koda

Moderator: Marie Høst

Hvornår: Fredag d. 2 maj kl. 14:25 – 15:10
Hvor: SPOT+, FO-Byen i Aarhus

Let’s Talk AI & Music er tilrettelagt og præsenteret af Koda i samarbejde med Promus.  

SPOT+ finder sted under årets SPOT Festival d. 2.-3. maj i FO-Byen. Køb din billet til festivalen og konferencen her.

Mere aktuelt

Mere aktuelt

Tilbage til oversigt